Avon-Line - Útmutató az emlő önvizsgálatához  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt


20 éves kortól kezdve havonta, azonos időpontban, mindkét emlőt és azok környékét tapintással kell ellenőrizni. Az önvizsgálat módszerének helyes leírását alább megtekintheti.

Kezdje a tükör előtt!

Avon-Line - Útmutató az emlő önvizsgálatához  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt 1. Félmeztelenre vetkőzve álljon a tükör elé, a két karját lógassa le, és erős fényben figyelje meg, hogy a két emlőjén és környékén nincs-e alakváltozás, duzzanat, narancshéjszerű bőrráncosodás, továbbá, hogy nem húzódott-e be valamelyik emlőbimbója. Ha két emlőjének mérete nem egészen egyforma, az természetes jelenség.
Avon-Line - Útmutató az emlő önvizsgálatához  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt 2. Emelje fel mindkét karját, s ez előbbi megfigyeléseket úgy folytassa, hogy közben a tükör előtt lassan jobbról balra, majd balról jobbra fordul.
Avon-Line - Útmutató az emlő önvizsgálatához  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt 3. Vegye a két emlőjét egymás után a két tenyere közé, és előbb vízszintes, majd függőleges csúsztatott mozgással tapintsa át őket. Figyelje, hogy nem tapasztal-e keményedést, csomósodást.
Avon-Line - Útmutató az emlő önvizsgálatához  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt 4. A bal karját lógassa le, a jobb kezével tapintsa körbe a bal emlőbimbóját a bimbóudvaron belül, majd enyhén préselje össze, hogy nem szivárog-e belőle savós vagy véres váladék. Ugyanígy vizsgálja meg a jobb emlőjét is.

 Folytassa az ágyon fekve!

Avon-Line - Útmutató az emlő önvizsgálatához  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt 5. Feküdjön hanyatt, tegyen feje alá kispárnát, bal lapockája alá pedig egy összehajtogatott törülközőt, hogy emlője kiemelkedjen. A jobb kezével tapintsa körbe a bal emlőjét és környékét. Ugyanígy vizsgálja meg a jobb emlőjét is.
Avon-Line - Útmutató az emlő önvizsgálatához  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt 6. Gyöngéd, simogató-nyomogató mozdulattal tapintsa át a bal emlőjét a jobb keze összezárt középső három ujjának belső felületével – nem az ujjbeggyel! Kívülről és alulról kezdve, egyre közelítve a bimbóhoz, körkörös kézmozdulatokkal haladjon körbe. Az áttapintást úgy is végezheti, hogy a bal karja a feje alatt van, és úgy is, hogy a törzse mellett. Ugyanígy vizsgálja meg a jobb emlőjét is.
Avon-Line - Útmutató az emlő önvizsgálatához  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt 7. A bal karját tegye a feje alá, és a jobb kezével, hasonlóan az előbbi mozdulathoz, tapintsa át bal hónalját, hogy nincs-e benne csomó. Ennek mintájára vizsgálja meg jobb hónalját is.
Avon-Line - Útmutató az emlő önvizsgálatához  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt 8. A bal karját fektesse a törzse mellé. A jobb kezével tapintsa körbe a kulcscsont feletti árkot. Ugyanígy vizsgálja meg a jobb kulcscsontját is.

 

<< Vissza