Avon-Line - Téli bőrápolás  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt


VÉDŐPAJZS AKTIVÁLVA!?

Mondhatnám, avagy kérdezhetném mindenkitől kivétel nélkül! Merthogy amikor írom ezt az anyagot, reggelente 0 fok környékén mozog a hőmérő higanyszála. Tehát TÉL van vissza vonhatatlanul, ilyenkor a hideg a bőrünk alá hatol, s érezhetően összezavarja a bőr mikrokeringését, feszül, fázik, mindenki érzi: na most tenni kellene valamit! Erre persze, jobb előre tudatosan felkészülni, mint később kapkodni az otthon található kence-ficék között. Bőrtípusonként változik a készültség foka, hiszen különösen a vékony, száraz, érzékeny bőr reagál a hidegre hasonló gyorsasággal, mint a napfényre vagy a nem megfelelő kezelésre. Ez a bőrtípus igényli a legmagasabb készültségi fokot így december táján! De a téli hideg-meleg hőmérséklet ingadozásra egy vegyes, sőt a zsíros bőr is rosszul reagálhat.

Avon-Line - Téli bőrápolás  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás boltTehát, figyelem! Nem csupán egy egyszerű krémezésről van szó, – persze a helyes krém kiválasztása is nagyon fontos – hanem arról, hogy milyen szabályokat érdemes ilyenkor figyelembe venni.

TIPP: Használjuk a már bevált, megszokott nappali krémünket, s azért hogy ne fázzon meg a bőrünk, tegyünk a tetejére az Avon Care Intenzív arckrémből, vagy extra száraz bőr esetén az Anew Beauty bőröregedést késleltető alapozóból, így olyan mintha, egy meleg sállal védenénk az arcbőrünket is.

 • Bőrtípusunknak megfelelően kiválasztott alapozó a hideg ellen védő funkciót is ellát, sőt még ápol is! Vegyes és zsíros bőrűek is éljenek ezzel a lehetőséggel.
 • Heti egyszer-kétszer, gyengéd otthoni ápolósimító pakolás avagy masszázs különösen ajánlott. (Száraz, és/vagy érett bőrre, az Anew Ultimate lifting arcpakolást ajánlom, mindenki másnak, a Hydra-Radiance vitaminbomba arcpakolást.)
 • Minden élvezeti cikket kerülni kellene (alkohol, nikotin, koffein), a szaunát és a szoláriumot pedig szakemberrel egyeztetve használni.
 • Fordítsunk a táplálkozásunkra fokozott figyelmet! (Vitamindúsabban étkezzünk.) Másfelől pedig figyeljünk a napi folyadék bevitelre, mert sok esetben azért szárad ki a bőr hamar, mert nem iszunk elegendô mennyiséget.

Avon-Line - Téli bőrápolás  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás boltÉs most gondoskodjunk egy kicsit a testünkről is.

Mit tehetünk, hogy télen se száradjon ki a bőrünk?

 • Ne áztassuk testünket hosszú ideig meleg vízben, fürdés helyett inkább zuhanyozzunk a mindennapokon! A kényeztetés élményét hagyjuk meg a hétvégékre, akkor is egy finom aroma-olaj bódultságában.

 • Ne használjunk erősen lúgos hatású szappanokat, a tusfürdőket részesítsük előnyben, és a bőr természetes zsírköpenyét nem károsító olajfürdőket!
 • Előzzük meg a testbőr kiszáradását különböző testápolók használatával, egészen attól a perctől amikor nylon harisnyát húzunk a hideg ellen. (Skin So Soft Téli ápoló testápoló krém, v. Avon Care Vitaminkoktél testápoló.)
 • Síelés, szánkózás, szabadban végzett tevékenység előtt kenjük be bőrünket vastagabban mint normál esetben! Télen se feledkezzünk el a fényvédelemrôl! A fehér hóról visszaverődő napfény, különösen magas hegyen még jobban károsítja a bőrt, elősegítheti a bőrrák keletkezését.


Üdvözlettel:

Istenes Kati AVON mesterkozmetikus

<< Vissza