Avon-Line - Napozás szabályai  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt


Ismerd meg az egészséges napozás szabályait!

 

Nap – jótékony vagy káros?

A nap nélkülözhetetlen az élethez!

Jobb a hangulatunk a mapsütéses napokon. Ennek az az oka, hogy a napsugarak hatására a szerotonin szintje megemelkedik – ez a hormon felelős azért, hogy jól érezzük magunkat. Elengedhetetlen a D-vitamin szintézishez, amely véd minket a csontritkulással és az angolkórral szemben. Tudtad, hogy 30 perc napozás alatt annyi D-vitamin termelődik a szervezetben, amennyit csak 200 pohár tej elfogyasztásával tudnánk produkálni? A nap szebbé is varázsol bennünket. Ki nem álmodozik aranylóan ragyogó, napbarnított bőrről?

A nap mégsem mindig biztonságos

A túlzott napozás és a megfelelő védelem hiánya veszélyt jelent. Napégéshez, allergiához, az immunrendszer legyengüléséhez vezethet, sőt akár melanoma is kialakulhat. Ezen kívül a mértéktelen napozás felgyorsítja a bőr öregedésének folyamatát.

Emlékezz rá, hogy a nap a "barátunk" is lehet, ha okosan élvezzük hatásait!

 

Hogyan hat a napsugár?

A bőr megfelelő védelméhez jó tudni, hogy hogyan hatnak a napsugarak.

Avon-Line - Napozás szabályai  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás boltUVA-sugarak

Ezek a sugarak elérik a bőr középső rétegében (irha) található kollagén- és elasztinrostokat. Nem érezzük, ahogyan kifejtik hatásukat, de a kár, amit okoznak, visszafordíthatatlan , hiszen felelősek a bőr idő előtti öregedéséért.

UVB-sugarak

Csak a bőr felszínét, a hámréteget támadják. Bőrpírt és napégést okoznak. A bőrgyógyászok szerint az ismétlődő leégés hajlamosabbá teheti a bőrt a melanoma kialakulására. Ezért szükséges a bőrt az UVA- és UVB-sugarak ellen egyaránt védeni.

 

Milyen szűrő véd az UVA- és UVB-sugarak ellen?

A PA faktor

Határozza meg az UVA-sugarakkal szembeni védelem mértékét. A legerősebb védelem érdekében válassza a PA +++ termékeket!

Az SPF kategória/fényvédő faktor

Az UVB-sugarakkal szembeni védelem mértékét mutatja. Meghatározza, hogy mennyi időt tölthetünk a napon leégés nélkül fényvédő kozmetikumok használata mellett.

Például:
Ha 15 percet tölthetsz a napon védelem nélkül, mielőtt bőröd elkezdene leégni, majd 6-os faktorszámú fényvédőt használsz, akkor hatszor több időt, azaz 90 percet tartózkodhatsz a napon.
Napozás után a bőrnek nemcsak hidratálásra, hanem nyugtatásra, frissítésre és kondicionálásra van szüksége. A napozás után használatos termékeink regenerálják az irritált bőrt, de akár egy forró napon is felfrissülést nyújtanak.

 

Ismerd meg az egészséges barnulás 10 szabályát!

Patrycja Babis, az AVON SUN+ márka menedzsere bemutatja az egészséges barnuláshoz elengedhetetlen tudnivalókat.

Tovább >>

 

Napvédelem az AVON termékeivel

Az innovatív AVON SUN+ termékek

 • különleges Derma-UV Plus komplex-szel védenek az UVA- és UVB-sugarak ellen,
 • könnyű és kellemes formulák,
 • multivitaminokban gazdagok, ezért táplálják is a bőrt.

Válaszd ki a bőröd fototípusának megfelelő AVON SUN+ terméket!

Avon-Line - Napozás szabályai  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt Avon-Line - Napozás szabályai  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt Avon-Line - Napozás szabályai  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt Avon-Line - Napozás szabályai  - Avon webáruház és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt
1. típus 2. típus 3. típus 4. típus
Világos bőr, gyakran szeplős, kék szemek, vörös vagy világosszőke haj. Nem barnul, könnyen leég. Világos bőr, néha szeplős, kék vagy zöld szemek, szőke haj, lassan barnul (először pirosas lesz), leégésre hajlamos. Sárgás tónusú bőr, sötét szemek és haj, gyorsan barnul, ritkán ég le. A gyerekek bőre: sápadt, vékony, nagyon könnyen leég, különleges odafigyelést igényel.

 

Bőrtípus Mérsékelt égöv Mediterrán égöv
első napok következő napok első napok következő napok
1.típus SPF 25/SPF20  SPF 15 SPF 50/SPF30 SPF 20
2.típus SPF 20/SPF305 SPF 10 SPF 25/SPF20 SPF 15
3.típus SPF 15/SPF10 SPF 6 SPF 20/SPF15  SPF 10
4.típus SPF 50/SPF30 SPF 30 SPF 50 SPF 30

 

Ismerd meg részletesen az AVON SUN+ termékeket!

Alacsony és  közepes védelem
Magas védelem
Magas védelem gyerekeknek
Napbarnított bőr nap nélkül
A lebarnult bőr megnyugtatása

 

<< Vissza