Avon-Line - Az életkor és a bőröregedés összefüggései   - Avon webáruház  és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt


Avon-Line - Az életkor és a bőröregedés összefüggései   - Avon webáruház  és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás boltA bőrünk folyamatos változáson és megújuláson megy keresztül születésünk pillanatától amíg csak élünk, ami természetes folyamat. Ne feledje, ez csak egy általános útmutató. Valójában mi magunk is felelősek vagyunk azért, hogy bőrünk milyen ütemben öregszik.

20 - 35 év
Megjelennek a bőröregedés első jelei és a pattanásproblémák múlóban vannak. A károsodás a bőrben sejtszinten kezdődik, még jóval azelőtt, mielőtt láthatóvá válnának jelei. Apró ráncok jelennek meg, kitágulnak a pórusok, a bőr tónusa és textúrája egyenetlen. Aktívan működnek a faggyúmirigyek, a bőr regenerálódása és hidratáltsága csökken, főleg télen.

35 - 45 év
A fénykárosodás tünetei láthatóak. A szemkörnyék bőre megereszkedik, látható ráncok alakulnak ki. Kissé veszít a bőr a rugalmasságából. A regenerálódás kis mértékben csökken, nagy mértékben csökken viszont a hidratáltság.

45 - 55 év
Még több ránc, az arc elveszítette a kontúrjait, színe fakó. Az öregségi foltok nagyobbak, a szem és az orcák bőre megereszkedik. Látványosan hanyatlik a bőr regenerálódása és immunrendszere, további bőrkárosodások láthatóak, a hámréteg elvékonyodik, a bőr kiszárad.

60 év fölött
Sok ránc, egyenetlen szín, pigmentfoltok, sötét karikák a szemek körül, a megereszkedés tovább romlik. Gyenge regenerálódás, sok károsodott szövet, alacsony kollagéntermelés, öregségi foltok.

Tévhit a bőrről

20-25 éves korban nem láthatóak az apró ráncok, tehát nincs szükség ránctalanító termékekre.
Mielőtt a finom ráncok és a bőröregedés egyéb jelei megjelennek a bőr felszínén, már korábban ott vannak a mélyebb bőrrétegekben. Felveheti a harcot azonban a rejtett mikrokárosodások ellen a speciálisan erre a célra kifejlesztett kozmetikumokkal.

<< Vissza