Avon-Line - Az Avon emlőrákellenes tevékenysége   - Avon webáruház  és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt


Az Avon Magyarország 1998-ban csatlakozott az emlőrák elleni küzdelemhez. Ismerje meg az elmúlt évek eredményeit, melyekre mindannyian büszkék lehetünk.

1998. A kezdet

„Tűzze ki célul az egészséget!” címmel indult 1998-ban az Avon Magyarország emlőrák elleni küzdelme. A plakáton Kiss Virág látható aki az „Avon arca” volt 1998-ban.

Adománygyűjtés a kitűzők eladásával.

1999. Könyvkiadás

Egy könyv a gyógyulásról, a betegségemegelőzésről és a teljes életről. Christiane Northrup: Női test, női bölcsesség című könyvének kiadása az Avon Magyarország támogatásával.

1999-2000. Multidiszciplináris csoportok

A Project Hope Nemzetközi Egészségügyi Oktatási Alapítvány 9 magyarországi multidiszciplináris csoportot képzett ki, és a csoportok egyéves projekteket valósítottak meg az emlőrák felismeréséért, az Avon Magyarország 20 millió forintos támogatásával.

2000. október 21. Avon és Cosmopolitan közös rendezvény

A Cosmopolitan és az Avon közös rendezvénye a mellrák ellen, a nőkért. Az egész napos rendezvény a Westend City Center tetőkertjén zajlott, ahol az odalátogatók az emlőrákkal kapcsolatos kérdéseikre kaphattak választ szakértő előadóktól.

2000-2001.

A Magyar Rákellenes Liga által kiírt pályázat keretében 14 magyarországi emlőrák elleni projekt támogatása az Avon Magyarország 20 millió forintos támogatásával.

2001. 1. Avon egynapos gyaloglás

A 2001-ben megrendezett Avon egynapos gyaloglás az életért program keretében 28 millió forint értékű mammográf készülék ajándékozása a Kazincbarcikai Városi Kórháznak.

2001. Szívünkön viseljük...

„Szívünkön viseljük a mellrák elleni küzdelmet” – óriásplakát kampány Egerszegi Krisztinával, Moór Mariannával és Nagy-Kálózy Eszterrel. 5 millió forint adomány gyűjtése a rúzsok eladásával.

2001-2002.

A Magyar Rákellenes Liga pályázatának eredményeként 28 magyarországi emlőrák elleni projekt támogatása az Avon Magyarország 20 millió forintos támogatásával.

2002. 2. Avon egynapos gyaloglás

Mammográf átadása Szegednek

Október 29-én, déli 12 órakor, a Szegedi Egyetem Radiológiai Klinikáján ünnepélyes keretek között átadásra került az a 24 millió forint értékű mammográf, amelyet a második Avon egynapos gyaloglás az életért program keretében vásároltunk.

Adománygyűjtés rákkutatásra

2002. szeptember 17-től 2002. december 31-ig jótékony célú adománygyűjtés a magyarországi rákkutatás céljára, összesen 27 millió forint értékben. Az adomány átadására 2003. március 7-én került sor, ünnepélyes keretek között.

„Ami a szívemen, az a számon”

Óriásplakát kampány Kállay Borival, Palcsó Brigittával és Ábel Anitával. Adománygyűjtés a remény szalagja rúzs, toll és kitűzők eladásával.

2003. 3. Avon egynapos gyaloglás

A harmadik alkalommal, Szentendre és Budapest között megrendezett, összesen 22 km-es adománygyűjtő gyaloglás eredményeképpen átadtuk a következő, 20 millió forint értékű mammográf készüléket a váci Jávorszky Ödön Kórház számára.

Rákkutatás támogatása

2003. októberétől 2003. december 31-éig tartó időszakban az adománygyűjtő tárgyak eladásából származó teljes hasznot a rákkutatás támogatására fordítottuk. Olyan kutatásokat támogattunk, amelyek a személyre szabott, optimális terápia megállapításához szükséges vizsgálati módszerek alkalmazását teszik lehetővé, azaz közvetlenül segítik a gyógyítás folyamatát. A támogatások odaítélése országos pályázat keretében, a Magyar Rákellenes Liga szakmai közreműködésével történt.

2004. 4. Avon egynapos gyaloglás

2004-ben negyedik alkalommal rendeztük meg az „Avon Egynapos gyaloglás az életért” programot. A rendezvény részvételi díjaiból származó adományokból a Zala megyei kórháznak adhattuk át a 20 millió forint értékű emlőszűrő berendezést.

Adományozás rákkutatásra

2004. májusában 50 millió forinttal támogattuk az emlőrák elleni küzdelmet, hogy újabb magyar kutatócsoportok érhessenek el jelentős eredményeket a rákkutatás terén.

2005. „Lépjünk együtt az életért, az emlőrák ellen!”

Az 5. Avon gyalogláson, 2005. október 8-án több, mint 3000-en indultuk az emlőrák ellen. Közös ügyünkhöz több, mint 20000-en csatlakoztak a Gyaloglás széldzseki megvásárlásával, amelynek hasznából hat, összesen 30 millió forint értékű műszerújdonságot vásároltunk az Országos Onkológiai Intézet, a Fővárosi Szent István Kórház, az Országos Egészségügyi Központ, a kecskeméti Megyei Kórház, a szombathelyi Markusovszky Kórház és az Uzsoki Kórház számára.

2006. 50 millió forint támogatást kaptak...

Második alkalommal írtuk ki az összesen 50 millió forint értékű pályázatot laboratóriumi és klinikai kutatóknak. A témánként elnyerhető 2-5 millió forintos támogatásban az alábbi kutatócsoportok, illetve különálló projektek részesültek:

1. Egészségvédelmi Intézet munkacsoportja, Budapest
„A tumort körülvevő mikrokörnyezet sejtes elemei aktivitásának vizsgálata a gének aktivációjának segítségével.”

2. Európai Nőgyógyászati Rák Akadémia
„A hormonpótló kezelés és az emlőrák: a gonadotrop hormonok szerepe.”

3. Semmelweis Egyetem, a II. sz. Pathológiai Intézet munkacsoportja, Budapest
„A sejtadhéziós molekulák szerepe az emlőrák és egyéb hormondependens nőgyógyászati daganatok klinikai progressziójában.”

4. Semmelweis Egyetem, Radiológiai és Onkoterápiás Klinika
„Fokozott kockázati csoportba tartozó, valamint kistelepüléseken lakó nők emlőrákszűrése ultrahanggal.”

5. Országos Gyógyintézeti Központ
„A prolaktin és az emlőrák.”

6. MH, Kórélettani Kutató Osztály
„Az emlőráksejt befogadó környezetének hatása a daganat kialakulására.”

7. Semmelweis Egyetem, a II. sz. Női Klinika munkacsoportja, Budapest
„Szérum prolaktin és egyéb márkerek vizsgálatának jelentősége az emlőrák kezelése és prognózisának szempontjából.”

8. Semmelweis Egyetem, I. sz. Pathológiai és Rákkutató Intézet
Az Avon egy ún. inversios mikroszkópot biztosított az emlőrákra kiterjedő ígéretes microdisectios módszer bevezetéséhez.

9. Európai Nőgyógyászati Rák Akadémia
Támogattuk az Akadémia honlapjának fejlesztését, frissítését. A weboldal összefogja és naprakészen tartalmazza az elmúlt 7 év emlőrákkal kapcsolatos kutatásait, valamint a világ minden pontján elérhetővé teszi az eredményeket az orvostársadalom számára.

10. Emlőrák Tájékoztató Füzet
Az Európai Nőgyógyászati Rák Akadémia az emlőrákos megbetegedéssel kapcsolatos tájékozottságot felmérő országos kutatást végzett. Ennek eredményeit alapul véve egy emlőrák tájékoztató füzetet készítettünk. A kiadványt 11000 példányban adtuk ki. Szakorvosok segítségével, valamint tudományos intézményeken keresztül juttattuk el országosan a nagyközönség számára.

Mobil mammográfiás emlőszűrés

2006-ra elkészült az emlőrákszűrő kamion. A kamion létrejöttét az Avon egy mobil mammográf készülék megvásárlásával és a kamion felszerelésével támogatta. A szűrőkamion célja, hogy évente 12000 nő mammográfiás szűrését biztosítsa azokon a területeken, ahol a szűrésen megjelenők aránya különösen alacsony.

06 80 40 44 40

2006. március elsején elindult az Avon ingyenesen hívható Emlőrák Zöld Vonala, melyen bárki felteheti a betegséggel kapcsolatos kérdéseit.

2007. „Legyen egészségesen miénk a holnap!”

2007. október 14-én az Avon nagyszabású családi rendezvényt szervezett a Millenáris Parkban, ahol a látogatók ingyenes mammográfiás és egészségügyi szűréseken vehettek részt. A résztvevők aláírhatták az Egészség Szalagját, a mellrák elleni küzdelem és összefogás szimbólumát, a Remény Falán pedig mindenki megörökíthette kívánságait. A nap végére több ezer aláírás szerepelt a rózsaszín szalagon, és a Remény Fala is megtelt üzenetekkel.

A rendezvényen összesen 37 millió forint értékben adtunk át adományokat. A mammográfiás szűrőkamion működtetésére 12 millió forint támogatást nyújtottunk, míg az emlőhelyreállító műtétek támogatására 25 millió forint adományt adtunk át a Pro Bono Alapítványnak.

<< Vissza