Avon-Line - A szépség a bőr mélyéről fakad   - Avon webáruház  és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt


A gyönyörű bőr ritkán a véletlen műve, hacsak Ön nem egyike azoknak a szerencsés nőknek, akik a génjeikben hordozzák azt. A bőr a test legnagyobb szerve, ezért nagy gonddal és odafigyeléssel kell ápolnunk.

A bőr három rétegből épül fel:

Avon-Line - A szépség a bőr mélyéről fakad   - Avon webáruház  és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt

"A bőrt működésének megértése nélkül nem tudjuk helyesen ápolni."

Hámréteg (görög eredetű, az epidermis szóból származik, derma: bőr; epi: fölött)
A hámréteg áttetsző, nem tartalmaz véredényeket, az oxigént és a tápanyagokat a bőr mélyebb rétegeiből kapja. A test legtöbb részén a hámréteg 35-50 mikrométer vastag, de a szem körül csak 20 mikrométer. Ez az oka annak, hogy miért olyan érzékeny és ráncosodásra hajlamos a szem körüli bőr.
Az új bőrsejtek a hámréteg alsó rétegében születnek, és lassan haladnak felfelé, közben veszítenek nedvességtartalmukból és elvékonyodnak, míg a hámréteg legfelső részén egy papírvékonyságú védőréteget alkotnak. Ez a szaruréteg alatti, úgynevezett barrier réteg nélkülözhetetlen védelmet nyújt a bőr nedvességtartalma számára és a környezeti károsodások ellen. A fiatalabb bőrben a sejtek minden 15-30 napban kicserélődnek. Ahogy öregszünk, ez a folyamat lelassul.

A bőr középső rétege az irha.
Kollagént és elasztint tartalmaz, amelyek a bőr formáját, alakját, rugalmasságát adják. A kollagén és az elasztin a fiatal, egészséges bőrben folytonosan megújul. Ezért van az, hogy a gyermekek bőre rögtön visszanyeri eredeti állapotát, apró ráncok nélkül. Az idősebb bőr megereszkedik és ráncos lesz, mert a kollagén és az elasztin már károsodott, nem újul meg annyira gyakran.

Az irha alatt található a bőralja, mely laza, rostos kötőszövetből áll, sok zsírsejtet tartalmaz, és a két felsőbb réteget tartja.

Ahogy öregszünk:

Hámréteg

  • veszít nedvességtartalmából.
  • lelassul a sejtmegújulás folyamat.
Irha
  • lassabban termelődnek a bőr rostjai.
  • a faggyúmirigyek aktivitása csökken - a bőr szárazabb, hajlamosabb finom ráncokra.
Bőralja
  • kevesebb zsírszövet.

Tévhit a bőrről

Ha naponta 2 liter vizet megiszunk, akkor megőrizhetjük bőrünk hidratáltságát.
Nincs olyan vízmennyiség, amivel magas szinten tarthatjuk bőrünk hidratáltságát. De segít megszabdulni az ártalmas toxinoktól.

<< Vissza