Avon-Line - A mellrák ellen a nőkért   - Avon webáruház  és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás bolt


Avon-Line - A mellrák ellen a nőkért   - Avon webáruház  és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás boltAz emlőrákról

Ma Magyarországon minden második órában megbetegszik és minden harmadik órában meghal valaki az emlőrák miatt. Hazánkban évente 5400-5500 új emlőrákos beteget diagnosztizálnak. Évente emlőrákban több mint 2400 nő meghal.

Az elborzasztó adatok mellett feltétlenül fontos tudni, hogy az emlőrák már egészen korai stádiumban felismerhető, és a legtöbb esetben gyógyítható. Az emlőrákos betegségek nagy százalékban 45 éves kor után jelentkezik, de kis százalékban akár fiatal korban is előfordulhat. Így nagyon fontos, hogy már a fiatal lányok is megtanulják a rendszeres önvizsgálatot.

Megelőzés

Az emlőrák túlélési aránya 97%-os – amennyiben sikerül idejében felfedezni. Az emlőrák korai felismerése érdekében fordítson időt a következőkre:

  • Mammográfiás vizsgálat
    A röntgensugaras vizsgálatot 45 éves kortól kétévente kell elvégeztetni. A rendszeres vizsgálatok során a szakemberek a daganatokat még korai stádiumban felismerhetik. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az emlőrák nemcsak a középkorú nőknél fordulhat elő, így nagyon fontos, hogy már a fiatal lányok is megtanulják a rendszeres önvizsgálatot.

Az Avon emlőrákellenes tevékenysége >>

Mindannyian tehetünk valamit...

Az Avon világszerte elkötelezte magát az emlőrák elleni küzdelem mellett. Magyarországon 1998 óta 500 millió forintot gyűjtöttünk össze az emlőrák elleni küzdelem támogatására. Az önzetlen összefogás jelentős eredménye magában foglalja az Avon minden eladott termékének árából felajánlott 1 forintot, az adománygyűjtő tárgyak eladásából származó teljes hasznot és az Avon egynapos gyaloglás az életért adományait.

Célunk az, hogy mindenki figyelmét felhívjuk az emlőrákra, növeljük az esélyt a gyógyulásra. Támogatjuk az emlőrák korai felismerésén dolgozó szakemberek munkáját. Szeretnénk, ha az országban elegendő számú emlőszűrő készülék állna az orvosok rendelkezésére.

Az adományokból 1998 óta több ízben támogattunk orvoscsoportokat, jelentős kutatásokat, emlőrák témájú könyvek kiadását, felvilágosító programokat. Négy kórháznak adományozhattunk 4 mammográfot, lehetőséget adva a nőknek, hogy rendszeresen tudjanak emlőszűrésre járni.

Avon-Line - A mellrák ellen a nőkért   - Avon webáruház  és online katalógus Avon termékek rendelés feladás házhozszállítás Avon szépségápolás vásárlás boltVállalatunk a 2006-os év során mobil mammográf készüléket adományozott egy emlőrák-szűrő kamion létrehozására, melynek működését az Avon folyamatosan támogatja. 2007 végén a mammográfiás szűrőállomás működtetésére 12 millió Ft támogatást nyújtottunk. Az Avon azonban nemcsak a megelőzést, hanem a betegséget túlélő nők felépülését is segíteni kívánja, ezért támogatja az emlőhelyreállító műtéteket. A rekonstrukciós műtétekhez szükséges implantátumok megvásárlására 25 millió Ft-ot adományoztunk a Pro Bono Alapítványnak.

<< Vissza